|
Červené víno - Rosso Lison-Pramaggiore D.O.C. PROBUS
 |
|
Typ: |
|
Červené víno tiché. |
|
|
|
|
|
Označenie: |
|
Rosso Lison-Pramaggiore D.O.C. |
|
|
|
|
|
Obsah alkoholu: |
|
13,5% obj. |
|
|
|
|
|
Skladovanie: |
|
5 - 6 rokov |
|
|
|
|
|
Vinárstvo: |
|
Samotné kvasenie prebieha z odrôd hrozna a to samostatne Merlot a Cabernet Franc . Fermentácia muštu prebieha v kontakte dužiny s kožou po dobu asi 8 až 10 dní pri teplote 22 ° - 25 ° C, počas tejto doby sa oddeľuje dužina od pevnej časti, aby sa dosiahla optimálna extrakciu farby a z triesloviny obsiahnuté v kožiach. Mušt po dokončení alkoholového kvasenia umiestnime v špeciálnych oceľových tankoch. Vo februári, sa víno premiestni do dubových sudoch francúzskeho Massif Central v miestnostiach s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou na dozretie, ktoré budú pokračovať po dobu asi deväť mesiacov. Na konci tejto doby sa vytvorí hmotu zloženú z 60% Merlot a 40% Cabernet Franc, ako je požadované podľa výrobných predpisov. To má za následok v konečnom produkte s názvom Red Lison-Pramaggiore, po stočení podstúpi ďalšiu fázu starnutia až do doby prvého uvedenia na trh. |
|
|
|
|
|
Charakteristické vlastnosti: |
|
Intenzívna granátovo červená farba s fialovými odleskami. Vôňa intenzívna a vytrvalá, s intenzívnymi tónmi ovocia a príjemným závanom drevín nuansy. Chuť je plná, zamatová a vytrvalá. Je tradičné vo svojej komplexnosti a prepracovanosti, napriek tomu má modernú chuť. |
|
|
|
|
|
Podáva sa k jedlu: |
|
Skvelé víno k pečeným alebo grilovaným mäsám. Ideálne pre ragú, duseným mäsám. Hodí sa k zrejúcim syrom. |
|
|
|
|
|
Servírovacia teplota: |
|
18 - 20 ° C |

|